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Lafitte exports its products to restaurants, delicatessen and grocery stores in Europe (Spain, Belgium, Luxembourg, United Kingdom, Italy, Portugal, Denmark, Switzerland, Sweden….), in Far East (Japan, Hong-Kong, Thaïland…), in Oceania (New Zealand). 


We are looking for distributors on new destinations to export our raw foie gras (fresh or frozen) and grocery products elaborated with duck.


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The Global consumption of foie gras has been rising for the last ten years. France, as the historical homeland of foie gras, ensures the development of its production both for goose foie gras and duck foie gras. French producers and processors maintain their leadership on a growing market




 

Canards 

 

 

 

logo duck    

A French gastronomic heritage


As an emblematic product of gastronomy, « foie gras is part of the French Protected Cultural and Gastronomic Heritage » (Article L654-27-1 of the French Rural Code).

With the adoption of this article in 2006, the French Parliament emphasized the outstanding inherited feature of foie gras.

 

….that everybody appreciates

 

Over the last year, foie gras, emblematic product of French gastronomy, has become known and recognized throughout the world. It is now sought-after, tasted and enjoyed in the five continents.

Particularly appreciated in Asia and in the Middle-East, French foie gras is mainly consumed in Europe. With this international reputation of a typically French product*, foie gras has become the ambassador of French gastronomy and cooking. 




Major French production areas

 

The South West : This is the first producing region of foie gras, filet, and confit of duck ! In this large region (Aquitaine, Midi Pyrénées and Limousin) there is a PGI Southwest Duck Foie Gras.

 

The West : Comprising 3 regions (Poitou Charentes, Pays de la Loire and Brittany) this more recent production area ranks just behind the South West.

 

Alsace : Thanks to their tradition of canners, Alsatian businesses continue to actively contribute to the international culinary reputation of foie gras.

 

*In France, foie gras is recognised as Protected Cultural and Gastronomic Heritage. 

Régions du foie gras

 





Source : CIFOG


 

 

 

 

 

 

Spécialiste du foie gras de canard traditionnel des Landes, la Maison LAFITTE est une entreprise familiale qui a vu le jour en 1920 à Montaut, au cœur de la Chalosse dans le Sud-Ouest de la France. Créée en 1920 par Pierre LAFITTE, l'entreprise LAFITTE Foie Gras a pour activité originelle la revente de gibiers (perdreaux, bécasses, ortolans, lièvres...), de foie gras de canard et de foie gras d’oie de fermiers landais.

La maison LAFITTE vend aujourd'hui en France ses produits à des restaurateurs prestigieux, à un réseau de détaillants et épiceries fines, et possède 7 Boutiques (Montaut, Mont de Marsan, Bayonne, Bordeaux, Dax, Paris Ile Saint-Louis et Paris Invalides). 

Vente en ligne de foie gras entier des Landes : foie gras conserve et  foie gras mi-cuit (Foie Gras de Canard des Landes au Piment d'Espelette, Foie Gras de Canard aux Figues...), de bloc de foie gras de Canard des Landes, de confit de canard des Landes, de Rillons de Canard, de Pâtés Landais au Foie Gras, de Plats Cuisinés traditionnels (Garbures, Cassoulets, Salmis de Palombe, Daube de Canard, Lamproie à la Bordelaise...), de coffrets gastronomiques, et de Vin du Jurançon et des Landes. Tous nos produits en conserve sont garantis sans additif ni conservateur et sont préparés à la main dans nos cuisines. Notre magret de canard ou foie gras cru sont garantis frais. Nos canards sont certifiés, proviennent de petites exploitations agricoles des Landes suivies et contrôlées par un organisme indépendant, situées dans un rayon de 40 km de l'unité de production. Ceci permet de perpétuer la tradition de l'élevage à l'ancienne, dans le cadre d'une agriculture locale et raisonnée à petite échelle. Issus d'une souche ancienne et rustique à croissance lente, nos canards sont ensuite engraissés au maïs grain entier du Sud Ouest garanti non OGM. Ce type de production représente aujourd'hui moins de 5% de la production nationale. Achat et vente en ligne de foies gras traditionnels de qualité qui se retrouveront sur votre table en quelques clics.